Ihned po přistání dorazili ke stroji letištní hasiči; do Ruzyně ovšem zamířilo i několik dalších jednotek z výjezdových základen pražských hasičů i z Prahy-západ. Byla vyhlášena plná pohotovost, což znamenalo uplatnění postupů podle předem připravených poplachových plánů i pro sanitky záchranné služby a další složky integrovaného záchranného systému. „Všechny sanitky jely pod majáky směr seřadiště sever," hlásila zpravodajka Deníku.

Tisková konfrence Letiště Praha k budoucímu rozvoji letiště u příležitosti oslavy 80 let od jeho založení proběhla 5. dubna na Letišti Václava Havla v Praze. Na snímku předseda představenstva Václav Řehoř.
Pražské letiště plánuje proinvestovat 27 miliard korun

Specialisté zjišťují, co se v letadle stalo 

„Přistání bylo bez problémů," informovala mluvčí letiště Marika Janoušková. Uvedla, že nikdo neutrpěl zranění. Všichni pasažéři i posádka byli z letadla evakuováni. Na palubě bylo 96 lidí. Autobusy je odvezly k budově terminálu.

Specialisté zjišťují, co přesně se v letedle stalo. Už pět minut před sedmou večer ohlásil Martin Kavka z centrály pražských hasičů: „Nejednalo se o požár, jednotky se vracejí zpět na základny." I on potvrdil, že všichni cestující jsou v pořádku.

Letadla začala opět přistávat a odlétat, ale se zpožděním

Hodinu po přistání Janoušková konstatovala, že prvotní zkoumání letadla neodhalilo nic neobvyklého; vše se zdá bez závad. Mimořádná událost na letišti si vyžádala hodinové přerušení provozu. Před sedmou večer začala letadla opět přistávat i odlétat – ovšem se zpožděním.

To, že Praha hodinu nepřijímala, však přinutilo změnit plány stovky cestujících i z dalších letadel. Například stroj mířící z Vídně se vrátil zpět na výchozí letiště, cestující letící z Madridu se podívali do Brna – a linka Moskva–Praha se neočekávaně změnila v linku Moskva–Drážďany.

Letiště V. Havla. Ilustrační foto.
Cesta na letiště? V Praze je celkem rychlá, i když chybí přímé spojení