Vrchlického sady jsou častým cílem výjezdů městské policie. Přesto, že na místě je i za normálních okolností vyhláškou zakázáno shlukování a popíjení alkoholu, lidé bez domova to příliš neřeší. 

Policie hledá svědky dalšího incidentu, který způsobil muž s nožem v tramvaji.
VIDEO: Muž s nožem v tramvaji útočil dvakrát. Policie hledá další svědky

Navzdory vyhlášce i opatřením v souvislosti s nákazou koronavirem, užívala si skupinka mužů a žen krásného jarního odpoledne. Atmosféru si vylepšili lahví alkoholu, kterou mezi sebou nechávali spravedlivě kolovat. V okamžiku, kdy se objevilo policejní auto a vystoupili z něj členové hlídky, všichni popíjející se rázem stali v mezích možností neviditelnými, až na jednu ženu.

Diktovala smyšlené údaje

Nejen, že ani na opakovanou výzvu o sobě nebyla ochotna sdělit jakékoli údaje, ale posilněna alkoholem začala navíc strážníky vulgárně urážet. Poté co několikrát nadiktovala smyšlené nacionále, přičemž si neustále sundávala roušku a nedodržovala bezpečnou vzdálenost, došla mužům zákona trpělivost a sdělili kverulantce, že bude předvedena na služebnu státní policie.

Zdroj: Youtube

Žena zareagovala v duchu svého předchozího jednání. Otočila se a vydala se pryč parkem. Když nezareagovala ani na jednu z výzev aby se zastavila, byl jeden z členů hlídky nucen použít donucovacích prostředků, aby ženu zklidnil. Ta byla nakonec úspěšně předána do rukou státní policie a jejími přestupky se budou zabývat správní orgány.

Vrchlického sady.
Sherwood získá novou tvář. Zpracovatel projektu vzejde ze soutěžního dialogu