„Považujeme to za nesmyslný nátlak několika taxikářů. Situaci budeme společně s policií sledovat a naším společným cílem je zasáhnout tak, aby byla doprava omezena co nejméně. Řešení situace na místě bude zejména v rukou policie,“ uvedl mluvčí magistrátu Vít Hofman.

Uber. Ilustrační foto.
Pražané podporují Uber a nesouhlasí s taxikáři

Řidiči by se měli připravit na možné dopravní komplikace na Evropské a Lipské. V pohotovosti bude i dopravní podnik. Cestující, kteří mají na tu dobu plánovaný let z Ruzyně, by případnému zpoždění měli předejít cestováním městskou hromadnou dopravou s dostatečným předstihem.

„Pokud k protestu opravdu dojde, bude to ta nejhorší rána, kterou si mohli dát sami taxikáři,“ glosoval pražský zastupitel Patrik Nacher (ANO) s tím, že protestem taxikáři dělají reklamu Uberu.

Protest taxikářů. Ilustrační foto.
Další protest taxikářů proti Uberu se v pondělí chystá na letišti

Adriana Krnáčová v rozhovoru k protestům taxikářů

Zdroj: Deník

Radní Libor Radrava k situaci na letišti

Zdroj: Deník

Průjezd kolony taxikářů na letišti

Zdroj: Deník

Redaktor Marcel Mihalik k protestům taxikářů

Zdroj: Deník

Nový zákon umožní vyšší tresty taxikářů

Magistrát slibuje, že již od středy 4. října zpřísní postihy nepoctivých taxikářů, a to díky tomu, že vstupuje v platnost novela zákona o silniční dopravě. Právě od tohoto dne se totiž zvyšuje maximální pokuta pro nepoctivé drožkáře z 50 tisíc na 100 tisíc korun. Novela mimo jiné zpřísňuje vydávání průkazu řidiče taxislužby těm, kteří v průběhu tří let ztratí spolehlivost pro spáchání kteréhokoli v zákoně uvedeného správního deliktu.

Taxi. Ilustrační foto.
Magistrát se chystá na nepoctivé taxikáře na hlavním nádraží, v Pařížské i jinde

Primátorka Adriana Krnáčová (ANO) už se nechala slyšet, že s normou přibude víc kontrol. „Jakmile budeme mít od 4. října zásadní možnosti, se kterými můžeme proti nepoctivým taxikářům postupovat, chci je v maximální míře využít,“ uvedla.

Parkoviště. Ilustrační foto.
Stavba parkovacího domu na Zličíně má začít příští rok. Nereálné, tvrdí Dolínek