Hlídla, která na místo dorazila během několika minut, měla podobný dojem: ta ji má jak z praku. Jednačtyřicetiletou ženu i se synem proto policisté naložili do služebního auta a odvezli na nejbližší služebnu. Tam ale přišlo překvapení. Dechová zkouška ukázala, že žena nepila. Přístroj ukázal čistou nulu!

Tomuhle zjištění ale stav mladé paní neodpovídal. Ani v nejmenším. Stále se jevila jako silně podnapilá – a její stav se zhoršoval: přestala jakkoli komunikovat. Cukrovkářka, blesklo hlavou jednomu z policistů, který se s podobou situací už v minulosti setkal. Tady jde o život, protože se rozvíjí hypoglykemický šok! Rychle rozpustit cukr ve vodě, dát ženě napít – a volat záchranku!!

Tenhle postup se ukázal jako to nejrozumnější, co v dané situaci bylo možno udělat. To také záchranáři řekli policistům hned po příjezdu na služebnu: dobrá práce. Díky duchapřítomnému poskytnutí kvalitní první pomoci vše dopadlo nejlíp, jak to mohlo skončit. A pacientka už v neděli mohla s úsměvem vyprávět, jak si nepamatuje nic, ale opravdu vůbec nic toho, co se s ní dělo. Vybaví si, že šla nakupovat – a pak až to, jak se probrala v nemocnici…

Krvavé drama na posteli

V boji o život pomohli policisté také v sobotu krátce před 18. hodinou. Tentokrát to bylo v Michli a kladnými hrdiny se stali policisté z pohotovostní motorizované jednotky. V Jemnické ulici je oslovil bezradný muž s tím, že jeho žena leží na posteli se zakrvácenou tváří a je zřejmě v bezvědomí. V jednom z bytů nedalekého domu, kam muž policisty dovedl, skutečně členové hlídky našli ženu v bezvědomí, která měla kolem úst krev. Okamžitě volali sanitku a podle rad operátorky záchranné služby poskytovali první pomoc. Také v tomto případě záchranáři zdravotnickou asistenci uniforem chválili.