Bilanci akce z pohledu policejních kontrol shrnula v úterý 1. listopadu mluvčí Barbora Schneeweissová: zjištěno bylo 63 dopravních přestupků, když kontrolou prošlo 190 vozidel (a také 203 osoby).

„Účastníky zřejmě přítomnost policistů zaskočila – a některé asi příliš nepotěšila,“ poznamenala. S tím, že nejčastějším prohřeškem bylo překročení nejvyšší dovolené rychlosti, a to v 19 případech. Osmnácti řidičům upravených aut policisté oznámili, že jejich vůz není ve vyhovujícím technickém stavu. Nejčastěji, dvanáctkrát, se opakoval prohřešek, který policisté označují jako „neoprávněnou úpravu zasklení“. Šlo o zatmavovací fólie nalepené na oknech předních dveří.

Z tiskové konference k 80. narozeninám zpěvačky Marty Kubišové v kině Lucerna v Praze. Na snímku předání pamětního listu v podobě bankovky.
Marta Kubišová dostala k osmdesátinám pamětní bankovku se svojí podobiznou

„Na místě 11 řidičů tuto závadu odstranilo stržením fólie; jeden z řidičů toto odmítl, proto mu byla omezena technická způsobilost vozidla na 30 dní,“ konstatovala Schneeweissová. S vysvětlením, že na bočních oknech, jež spadají do stanoveného zasklení, nesmí být provedeny žádné dodatečné úpravy, které by snížily propustnost světla pod hodnotu 70 procent. Přičemž na měření celkového prostupu světla byli policisté vybaveni speciálním přístrojem.

Ostatní přestupky se podle úterního sdělení mluvčí týkaly především nepoužití bezpečnostních pásů, nerespektování dopravního značení či řidiči neměli rozsvícená světla. Policejní hlídky se však podle Schneeweissové zaměřily také na kontrolu správného způsobu jízdy, parkování, na otáčení a couvání v křižovatkách, ale i na obtěžování hlukem.