Vedle klasických ovocných pálenek byly k dispozici například rybízovice, oskerušovice či malinovice a destiláty z exotického ovoce. Degustací navíc provázeli sami destilatéři.

Pálenka fest sloužil mimo jiné k seznamování se s kulturou českého lihovarnictví. Zúčastnilo se ho na 30 vystavovatelů. Ti představili víc jak 300 tuzemských produktů, hlavní zastoupení přitom budou měly pálenky z ovoce.

Už více než čtvrtstoletí se Břevnovský klášter otevírá populárnímu Břevnovskému posvícení.
Obrazem: Začalo Břevnovské posvícení, nabízí středověké vaření piva i muziku

„Mezi největší unikáty, které byly na festivalu k ochutnání, rozhodně patří pálenky z exotických plodin, jako je ananas, banán a mango. Ty si pálí sami dodavatelé ovoce, a to většinou z kusů, které se nepodaří prodat obchodním řetězcům. Takhle vypadá cirkulární ekonomika v nejlepší praxi,“ uvedl Jakub Gottwald, jeden z pořadatelů akce.

Kromě ovocných destilátů byly k ochutnání i české řemeslné giny, whisky a vůbec první v Česku vyprodukovaný agricole rum.