Sportovní ovál vznikl na zeleném plácku mezi paneláky v ulici Tajovského. Dráhu za více než dva miliony korun doplnila dětská skluzavka, lavičky, plot a odpadkové koše.

Problém kolem oválu vznikl, když začaly stavební práce. „Od městské části řízené stranou udržitelného rozvoje (Strana zelených) bych očekával ukázkové zapojení občanů. Ne že se jednoho dne bez vysvětlení objeví před barákem díry, plot a dělníci,“ kritizuje Štěpán Černý, který bydlí přímo nad novou dráhou.

Místní Společenství vlastníků jednotek (SVJ) se okamžitě obrátilo na městskou část, která jim sdělila, že s nimi nebylo potřeba projekt komunikovat, protože nebyli účastníky správního řízení. O záměru si měli přečíst na nástěnce městského úřadu.

Původ nedorozumění si Praha 4 ovšem vysvětluje jinak. „Neshoda vyplynula z nedořešených požadavků na opravu chodníků, kterým místní SVJ dávala přednost před hřištěm,“ vysvětluje tiskový mluvčí Prahy 4 Jiří Bigas.

Spor se vyřešil, když rada městské části schválila zakázku na opravy chodníků. Místní obyvatelé tedy ve sporu vyhráli revitalizaci plácku, nové dětské hřiště, multifunkční ovál i chodníky.