„Au, to bolí, pusťte mě! Nechte mě, vy benga,“ nadával mladík, kterého policisté tiskli k plotu a poté vedli do jednoho ze dvou hlídkových vozů zasahujících na mostě. Kromě nich blikaly majáky také na střeše sanitky, jejíž posádka přijela ošetřit silně krvácející zranění mladíkovi, na pohled vypadajícímu jako opilý.

„Rozbíjel zrcátka aut,“ řekl na místě Deníku jeden ze zasahujících policistů. Svědek události ale děj popisoval odlišně. „On seděl s kamarády v hospodě a pak se snažil dobíhat autobus ve směru na Nedvězí. Při tom spadl a zranil se na ruce,“ řekl Deníku mladý muž cestující opačným směrem, jenž podle vlastních slov do party zraněného nepatřil a ani ho nezná.

Viditelně zraněného pasažéra prý ale řidič nočního spoje na lince linky 267 nenechal krvácet bez povšimnutí. Z vozidla, kde se na podlaze rychle vytvořilo tratoliště krve, zraněného podle svědkových slov vykázal. „Já pak chtěl volat sanitku a mávl jsem na projíždějící vůz policie; dokonce mi kvůli tomu ujel jeden spoj,“ vyprávěl svědek, jenž prý byl zaskočen tvrdostí policejního zákroku. „Tak si představuji zacházení s dopadeným zlodějem, ale ne se zraněným,“ prohlásil při nástupu do autobusu mířícího ke stanici metra Háje.

V tom stále u prostředních dveří zůstávaly nepřehlédnutelné krevní stopy. „Přejděte si do zadní části,“ vyklonil se šofér od volantu.

Ukázněně poslechli všichni nastupující cestující.