Město zakoupilo ochranné prostředky, zejména roušky pro zaměstnance, kteří slouží pohotovost při záchranné službě.

Letáky do MHD

„Situace zatím nevypadá tak, že by se blížila celosvětová pandemie. Nicméně jestliže existuje možnost ohrožení zdraví či dokonce životů, není na místě nebezpečí podceňovat,“ řekl radní pro zdravotnictví Milan Pešák (ODS) s tím, že v žádném případě není na místě panika. Nejnovější informace pravidelně projednává zvláštní pracovní skupina odborníků pod Pešákovým vedením.

„Připraveny jsou informační letáky, které budeme distribuovat do zdravotnických zařízení, zařízení sociální péče a v MHD. Informace týkající se virové infekce A/H1N1 budeme zveřejňovat na plochách dopravního podniku,“ řekl radní Jiří Janeček (ODS).

Žádný nemocný

„Doposud jsme měli 19 podezření na zmíněné onemocnění. V 17 případech jsme zvolili domácí karanténu, některé už skončily a ve dvou případech byla nutná izolace. Žádné z podezření na chřipku se ale naštěstí nepotvrdilo,“ dodala epidemioložka magistrátu Alena Olexová.

Kde získat potřebné informace

K informování veřejnosti patří mimo jiné bezplatná linka 800 189 767, obsluhuje ji 24 hodin denně tým kvalifikovaných lékařů. V Městské poliklinice ve Spálené ulici (dříve Studentský zdravotní ústav) připravilo město specializovanou infekční ordinaci. Hlavním pražským centrem pro boj s infekčními chorobami zůstává infekční oddělení Fakultní nemocnice Na Bulovce.