Na malér upozornili svědci telefonující na policejní tísňovou linku – a již za tři minuty byla hlídka na místě. „Policistka s policistou na nic nečekali a okamžitě se vrhli do poměrně studené vody k záchraně ženy,“ přiblížil Hulan situaci v době, kdy ještě všichni doufali ve šťastný konec. Tělo, které plavalo na hladině asi padesát metrů od břehu, dostali policisté na souš za pomoci pomocí záchranného kruhu.

Zdroj: Policie ČR
Dopadení sprejerů.
KRIMI MIX: Dopadnout sprejery z ciziny pomohli svědci

Okamžitě pak zahájili oživovací pokusy, přičemž použili i automatizovaný externí defibrilátor pro laické použití. V resuscitaci pokračovali i záchranáři – ovšem vše bylo marné. Navzdory úsilí trvajícímu desítky minut se ženu zachránit nepodařilo. Okolnosti tragické události zůstávají v šetření policistů. „Ti především zjišťují, zda žena z mostu spadla náhodou – nebo do řeky skočila úmyslně,“ poznamenal Hulan.

I záchranáři, kteří pomáhali jednomu pacientovi, museli v pondělí zasahovat v Revoluční ulici v centru metropole, kde se necelé čtyři hodiny po poledni střetla tramvaj s osobním autem.
KRIMI MIX: Střet tramvaje s autem se neobešel bez zranění