Dům v pražském Suchdole si vyfotografoval, takže jej policie identifikovala. Otakar T. se později oběsil ve vazební věznici, k činu se nikdy nedoznal. Od zmizení a vraždy Aničky uplyne ve čtvrtek rok, píše Mladá fronta Dnes (MfD).

„Našli jsme ten dům v lokalitě Prahy 6. Stojí opodál od další zástavby,“ řekl listu Josef Mareš, který vedl vyšetřovací tým. Podle policistů byl dům podobný vile, v němž bydlela s rodiči Anička. Dívka, která v domě s rodinou žila, se jí podobala, a stejně jako ona chodila každý den do školy sama.

Anna Janatková šla loni 13. října se svými spolužačkami obvyklou trasou ze školy domů. V ulici Pod Písečnou v pražské Troji se rozdělily a od té doby ji už nikdo neviděl. Našel se jen její batoh, láhev s pitím a později byly v prohledávané oblasti nalezeny klíče, které děvčeti údajně také patřily. Celou oblast opakovaně prohledaly desítky policistů, kteří ale nic nenašli.

Policisté Otakara T. zadrželi díky rychlé analýze stop DNA na dívčiných nalezených věcech. Soud ho sice neposlal do vazby, podezřelý byl však pod neustálým policejním dohledem. Pravděpodobnost, že by zločin zopakoval, se tím výrazně zmenšila. Později ho policie znovu zadržela a obvinila z vraždy, znásilnění a krádeže vloupáním

Podle psychologů si Otakar T. při svém dřívějším pobytu ve vězení vysnil šťastnou rodinu i vilu. Dům rodičů Aničky si prý vybral proto, že v Troji byl rozdíl mezi jeho téměř bezdomoveckým životem a spokojenou rodinou v luxusní vile mnohem markantnější. To ho pravděpodobně vyprovokovalo nejen ke krádeži, ale i k následné vraždě, píše MfD.

I když se nikdy nepřiznal, státní zastupitelství konstatovalo, že byl s vysokou mírou pravděpodobnosti pachatelem zločinu.