Do kampaně se lidé mohou zapojit nošením pamětní stužky - konopného provázku jako symbolu oprátky, který je obtočen trikolorou. Budou ji rozdávat dobrovolníci, lidé si ji ale budou moci vyrobit i sami a nosit ji zejména 27. června - v den 67. výročí popravy Horákové.

Happening se bude konat v Museu Kampa a na přilehlé náplavce pod názvem "Světla pro památku Milady Horákové a všech obětí komunismu". "Svíčky ve 21 hodin vzplanou na ostrově Kampa a při břehu Vltavy, v rámci facebookové události se připojí lidé na mnoha dalších místech, v Česku a také ve světě, například ve Washingtonu," uvedl Marek.

Demonstrace s názvem Jednou provždy na Václavském náměstí.
Pořadatel mítinků proti Babišovi: Oslovili jsme i pana Hamáčka. Ani neodpověděl

Na sobotu 23. června je plánována společná celodenní hladovka za oběti komunistického režimu. Uskuteční se v rámci řetězové hladovky, která během uplynulých pěti let připomněla už 1460 lidí zabitých komunisty. O den později se na Kampě bude konat "Čtení jmen" lidí zabitých komunisty, debata na téma: "Proč jsme se nevyrovnali s komunismem" a také tematický večer věnovaný Horákové.

Kampaň s názvem Jdu s hlavou vztyčenou odkazuje na slova Horákové v dopise napsaném v den její popravy - 27. června 1950. Poslankyně Horáková, oběť justiční vraždy, byla popravena za vykonstruované spiknutí a velezradu. Byla jedinou českou ženou popravenou při politických procesech v 50. letech. Kvůli své neústupnosti během svého soudního jednání se stala symbolem odporu proti totalitě vládnoucí komunistické strany.

Demonstrace proti Babišovi a komunistům s názvem Jednou provždy na Václavském náměstí.
Estébák! Hanba! Na Václaváku tisíce lidí demonstrovaly proti Babišovi a KSČM