Město nechá v hlavním průhledu k letohrádku Hvězda vybudovat novou zpevněnou cestu z kamenů. „V rámci rekonstrukce budou repasovány typické lavičky a pod nimi vystavěná dlážděná odpočívadla," uvedla v tiskové zprávě radní Jana Plamínková (STAN/Trojkoalice). Práce mají být hotové do 30 dní od předání staveniště, na jejich postup budou dohlížet památkáři.

Už dřív zaznívaly z řad návštěvníků a obyvatel Prahy 6 výtky ohledně zanedbané a rozbité zdi kolem obory. Praha proto nechá za dalších přibližně 1,9 milionu korun opravit také vstup do obory v Libocké ulici.

Obora Hvězda leží mezi Libocí, Ruzyní a Břevnovem. V roce 1534 ji založil Ferdinand I. a sloužila například pro honitby nebo slavnosti. O oboru se starají Lesy hlavního města Prahy, které mají ve správě celkem více než 2600 hektarů.

Kromě Hvězdy pečují také o další významné pražské parky, jako jsou Stromovka, Petřín, Vítkov či Letná. Spravují přes 250 kilometrů drobných vodních toků a více než 130 vodních nádrží. Provozují záchrannou stanici pro volně žijící živočichy, včelnice a v rámci ekologické výchovy spolupracují se školami i veřejností.

Čtěte také: Výstavy v letohrádku Hvězda představují nejkrásnější české knihy