Mezi nejvíce diskutovaná témata patřila dostavba vnitřního okruhu. Přitom materiál je schválený už od dubna. Koalice se totiž pře, zda má být okruh vedený tunely či po povrchu. Proti povrchové variantě jsou Praha 3 a 9.

Kopie Mariánského sloupu na Staroměstském náměstí
Zastupitelé odmítli Mariánský sloup. Rozděluje Pražany, místo aby je smiřoval

Dostavby metra D nebyla projednána 

Opoziční zastupitel Adam Zábranský (Piráti) požadoval zařadit na jednání materiál, který se týkal zakázek pro firmy spjaté se členy ČSSD. Společnosti údajně měly získat z veřejných peněz 1,5 miliardy korun.  „Už jen takový objem zakázek vyvolává pochybnosti, zda důvodem získání zakázek nebyla stranická příslušnost," uvedl Zábranský.

Piráti rovněž navrhovali zařadit problematiku dostavby metra D. Jednalo se konkrétně o záměr DPP získat strategického partnera, s nímž by podnik vytvořil firmu na výstavbu nové linky. Nepodařilo se ani projednat výpověď ředitele pražských pohřebních služeb, který byl propuštěn v lednu na základě auditu. Opozice audit kritizuje a tvrdí, že je nekvalitní.

Vizualizace trasy metra D. Stanice Olbrachtova.
Sliby pražských politiků: rychle by dostavěli okruh i metro D

Program byl zkrácen 

Opozici vadilo i přesunutí termínu říjnového jednání zastupitelstva na listopad. „Vidíme zoufalé úsilí koalice nesejít se před volbami a vyhnout se všem tématům, která by mohla ještě více narušit fungování nefunkční koalice. Bojíte se i těch nejbanálnějších témat, jinak si to nedovedu vysvětlit," řekl předseda zastupitelů TOP09 Václav Novotný.

Na obranu vedení města se postavila náměstkyně primátorky Petra Kolínská (SZ/Trojkoalice) „My jsme jej zkrátili s ohledem na vás, protože to jsou zástupci opozice, kteří tu nevydrží sedět do konce. Program je zkrácen kvůli vaší kondici tu vydržet," uvedla.