„V úseku jsme odstranili porušené opevnění a podemleté zídky, které hyzdily jinak pěkné údolí, a břehy Kunratického potoka jsme zpevnili těžkou kamennou rovnaninou, díky níž okraje potoka působí mnohem přirozeněji. S nelehkou prací nám pomáhala těžká technika, která se zdatně poprala i s náročným a členitým terénem kolem potoka,“ vysvětlila mluvčí Lesů hl. m. Prahy Petra Fišerová.

Kromě stavebních prací také vyčistily kamenné mostky a zbavily se starých nefunkčních betonových konstrukcí, které již neměly žádné praktické využití. Hezčí cestu tak budou mít i návštěvníci kunratického zookoutku, kolem něhož opravovaný úsek potoka vede.

Prohlídka opravy Negrelliho viaduktu. 2.11.2017
Oprava Negrelliho viaduktu dočasně omezuje plavbu na Vltavě

Do oprav investoval i pražský magistrát. Ten za náklady na opravy koryta potoka a jeho břehů dodal asi 2 miliony korun. „Při čištění mostků jsme však zjistili, že některé z nich bude potřeba opravit důkladněji než jen povrchově či rovnou nově postavit. Proto budeme v opravách a rekonstrukcích pokračovat i v následujícím roce,“ dodala Petra Fišerová.

Opravy pracovníkům Lesů hl. m. Prahy ale komplikovali někteří neukáznění návštěvníci Kunratického lesa, kteří neuposlechli jejich pokyny a vstupovali do míst, kde se pohybovala těžká technika. „Proto prosíme všechny, kteří procházejí kolem pracujících těžkých strojů, aby vždy dbali zvýšené pozornosti a uposlechli pokyny zaměstnanců Lesů hl. m. Prahy,“ uzavřela Fišerová.

Železniční most na Výtoni.
V Praze se zavírá jediná lávka. Za pád trojské nikdo nepyká