Akce se zúčastnili také zástupci neziskové organizace Obraz - ochránci zvířat. Na letáčcích, které rozdávali přihlížejícím, uvedli, že v Česku je na kožešinových farmách zabito více než 10.000 lišek a norků ročně. Zatímco v přírodě mají tato zvířata mnohakilometrová teritoria, v kleci nemají ani metr čtvereční prostoru a nedožívají se ani jednoho roku.

Stísněné podmínky vyvolávají u norků agresivitu vedoucí až ke kanibalismu, podle aktivistů se naprostá většina zvířat v malých klecích zblázní. Usmrcování norka výfukovými plyny je trýznivé, trvá pět až sedm minut, uvedli.

Myšlenka hnutí 269Life vznikla v říjnu 2012 v Tel Avivu. Název hnutí je odvozen od čísla, které bylo vytetováno teleti na jednom statku v Izraeli. Zakladatelem hnutí je Izraelec Saša Boodžor, který se již dříve nechal s několika dalšími lidmi na telavivském náměstí zavřít do klece a vyznačit si horkým železem do kůže číslo 269.

V centru Prahy si nechala skupina aktivistů na protest proti podmínkám chovu zvířat vypálit cejch rozžhaveným železem předloni v červnu. Příznivci hnutí v Praze už také kupříkladu dali najevo nesouhlas s drezúrou zvířat před italským cirkusem Medrano, před Vánocemi protestovali proti zabíjení kaprů.