O chuťové pohárky příchozích bude dobře postaráno. Místní sládek Jaroslav Košťák má bohaté zkušenosti z malých i velkých pivovarů. Vařil pro majitele pivovaru na Národní již v minulosti, a to U Bezoušků v Průhonicích.

Ten stával v domě číslo 5, v jednom z nejstarších průhonických stavení přímo na náměstí. Když se majitel Jan Mužátko rozhodl průhonický pivovar přestěhovat do centra Prahy, vylepšil Jaroslav Košťák původní recepturu piva, a tak vznikl Czech Lion. Název piva byl vybrán v souvislosti s lokací a danými historickými symboly.

Moderní interiér v historické budově 

Staré varny od Bezoušků repasovali, takže tu jsou k vidění nádherné, mědí opláštěné varny, které se dnes už nekoupí (namísto moderních, většinou nerezových). Také doplnili a znatelně rozšířili kapacitu a mohou tak týdně uvařit přes 1000 litrů piva.

Ač se nový minipivovar nachází v historické budově Voršilského kláštera, překvapí moderním interiérem s kapacitou 230 míst. V restauraci mohou labužníci ochutnat delikatesy z grilu, tradiční česká jídla nebo vynikající jacket potato.

Klub i zahrada v centru města

Ve sklepních prostorách naleznete divadelní klub, k jehož výzdobě poskytlo fotografie přímo Národní divadlo. V zadní části pivovaru najdete přilehlou Voršilskou zahradu.

Klidné posezení na této venkovní pivní zahradě, v jinak rušném centru města, ocení nejen místní, ale i turisté. Kapacita pivní zahrady je 290 míst. Můžete si tu opékat buřty nad ohněm, jak to znáte z chat a chalup.

Pivovar na Národní třídě. Zdroj: Facebook Pivovar Národní

Pro vaření piva používá Pivovar Národní tradiční českou technologii dekokci, typickou pro menší pivovary. Při této technologii dochází sice k větší spotřebě vody, ale o to chutnější a kvalitnější pivo pak je.

PIVOVAR NÁRODNÍNárodní 8, Praha 1 www.pivovarnarodni.cz

Čtěte také: V Pivovarském domě vaří višňové, banánové i kopřivové