Součástí sedmého ročníku festivalu, který se do velké míry soustředí na vzdělávání v oblasti gastronomie, je řada kurzů a workshopů. Návštěvníci se tak například naučí připravovat sushi nebo uvidí, jak správně ugrilovat kohouta či perličku, ze kterých šéfkuchař Jan Horký bude připravovat steaky.

Jeden z workshopů, který povede šéfkuchař Jiří Štift, se bude soustředit na přípravu asijského pouličního jídla. Šéfkuchař Marek Fichtner pak hosty zasvětí do zahradního grilování a nabídne rychlokurz cukrářského umění. V rámci sladkostí je letos atypicky zastoupená i cukrová vata podávaná na špejli i jako součást zákusků zdobených jahodami. „Přemýšlím i o dalších kombinacích, cukrová vata začíná být hit," řekla šéfcukrářka Hotelu Kempinski Hybernská Prague Karolína Kocincová.

Proti loňskému šestému ročníku, který navštívilo přes 18 tisíc lidí, letošní akce nabídne víc míst k sezení včetně relaxační „Piknikové louky". Akce se kromě jídla bude soustředit na nápoje - například se uskuteční degustace vody, nebo kombinace vína s čokoládou.

Cena vstupenky na místě je 450 korun. Její součástí je deset Grandů na základní ochutnávku v hodnotě 250 korun.