Mezi maskami sobotního karnevalového průvodu bylo například téměř pětimetrové zobrazení nahé panenky Barbie, mezi účastníky byly také desítky dětí v plastových kabátech nebo smuteční průvod s replikou železničního mostu u Výtoně. Stav mostu je špatný a osud nejasný. Sto let republiky pak připomíná například velká podobizna Tomáše Garrigue Masaryka.

Demonstranti zaplnili pražské Staroměstské náměstí a žádají demisi vlády Andreje Babiše (ANO).
Po pochodu Prahou tisíce demonstrantů zaplnily Staromák. Babiši, demisi! volaly

Průvod po celou dobu doprovázela živá hudba, jeho účastníci hráli na píšťaly, trubky a bubny. Mezi kolemjdoucími vyvolával průvod velký zájem, lidé se u něj zastavovali a účastníky si fotili nebo natáčeli. Podtitulem letošního ročníku Sametového posvícení byl výrok bývalého pražského primátora Igora Němce "Situace je nadmíru výtečná", který vyslovil v létě 2002 před zaplavením pražského metra.

Tisková konference k 7. ročníku Sametového posvícení. 17. listopad je dnem za svobodu a demokracii, zbraně tohoto průvodu jsou satira ,masky a živá hudba, tentokrát s názvem 100 ROKŮ SATIRY: SITUACE JE NADMÍRU VÝTEČNÁ!  Slavnostní zahájení průvodu je 17.l
OBRAZEM: Centrem Prahy v sobotu projde satirický karnevalový průvod