Velín

Velín správy a údržby je srdcem nové odbavovací haly. Odtud jsou ovládány prvky protipožární ochrany s protipožární signalizací, systém kontroly a ovládání vzduchotechniky, vytápění, eskalátory, elektrozařízení, rozvaděče nebo kamerový systém. Řízeny jsou z tohoto místa také služby spojené s provozem haly jako deratizace nebo provoz veřejných toalet. Velín je obsluhován 24 hodin denně dvěma dispečery.

Rozdělovače tepla

Rozdělovače tepla jsou v budově odbavovací haly umístěny celkem čtyři. Topná voda je odtud distribuována do radiátorů a hlavní bojlery na nádraží rozvádí teplou užitkovou vodu. V prostoru rozdělovače jsou umístěny také tukové filtry pro gastroprovozy. Klasická vzduchotechnická jednotka, která využívá filtry kapsové, filtrující běžný prach, není pro gastroprovozy použitelná, proto jsou využívány speciální tukové filtry, které musí být měněny několikrát týdně.

Strojovny

Jedna ze dvou hlavních strojoven vzduchotechniky nové odbavovací haly hlavního nádraží. Je zde umístěna hlavní část vzduchotechniky, rozvod chlazeni a hlavní rozdělovač. Ostatní části technologie jsou rozmístěny po menších celcích. Přiváděna je zde chladící voda, která je dále rozváděna do vzduchotechniky. Menší chladící strojovna je umístěna také ve Fantově kavárně.

Kabelový kolektor

Do chodby je svedeno několik stovek kilometrů všech silnoproudých systémů a instalací. Ve stropě je umístěno několik únikových východů pro personál, které ústí v technických místnostech nad chodbou.

Čtěte také: Po opravě hlavního nádraží v budově klesl počet trestných činů