Na akci s bohatým doprovodným programem se sešlo na patnáct set převážně dámských i pánských kabelek, které se prodávaly od třiceti do tří set korun. Všechno to byly dary, které lidé přinášeli do konce února.

Mezi dárci se objevila i řada známých osobností, jejichž kabelky se prodávaly za tisícikorunu. „Většina se hned prodala," uvedla ředitelka nadačního fondu Šťastná hvězda Alena Skovajsová. Kabelky věnovaly například Jolana Voldánová, Tereza Tobiášová, Renata Czadernová, Tereza Čiháková, nebo Lucie Sinková, která víkendovou akci moderovala.

Kromě Petry Hapkové a Jiřiny Anny Jandové na akci zazpívala se svou kamarádkou také třináctiletá Dominika. Jaké to je skončit na dlouhou dobu na nemocničním lůžku dobře ví. Sama se poprala s rakovinou.

„Vystupuji už pět let, od té doby, co jsem se vyléčila z leukémie. Hned poté jsem se začala věnovat zpěvu. Chytlo mě to. Začala jsem chodit do dramatického kroužku ve škole. Tam mi řekli, že si mám najít učitelku zpěvu, tak teď chodím ke dvěma," popsala svou dráhu od vyléčení k písničkám. Za posledních pět let už vystupovala ve dvou muzikálech a v současnosti se uchází o roli malé Bonie v představení Bonie a Clyde.

Svezení ve sportovním voze

Kromě hudebních vystoupení a nepřeberného množství kabelek čekala na návštěvníky také luxusní auta značek Porsche a Ferrari. Na šestiletého nemocného Adámka o víkendu čekalo svezení ve sportovním voze.

„Chceme dělat radost nemocným dětem. Když už neměli tolik štěstí ve zdraví, chceme, aby měli více štěstí než ostatní děti jinde," vysvětlil ředitel Diamond Race Milan Markovič, se kterým Šťastná hvězda navázala nově na spolupráci. Na luxusní auta se tak mohou těšit i návštěvníci budoucích akcí, jako je 17. dubna hvězdný hokejový zápas v Plzni.

Hlavním účelem veletrhu bylo pomáhat. „Nemocné děti mají mnoho snů a přání, ale jen jedno je to největší - být zdráv. Všechny děti se chtějí smát. Pomozte s námi jejich úsměv vykouzlit," vzkázala čtenářům Pražského deníku Alena Skovajsová.

Bedříšek potřebuje operaciMalému Bedříškovi z Nadace Šťastná hvězda byla v roce jeho krátkého života diagnostikována DMO - spastická diparesa dolních končetin a levé ruky.Jedním z dětí, na jehož účet poputuje výtěžek z víkendového veletrhu je pětiletý Bedříšek. V jednom roce mu byla diagnostikována DMO - spastická diparesa dolních končetin a levé ruky. Od té doby prošel řadou nákladných rehabilitačních pobytů, cvičení a dalších procedur.

V současnosti by mu pomohla operace ulzibat, která není hrazená ze zdravotního pojištění. Její cena se pohybuje kolem 73 tisíc korun. Po zákroku následuje též nehrazená rehabilitace. Podle vyjádření neurologa má Bedříšek velkou šanci chodit.

Přispět může jakoukoli částkou každý na účet 2900559642/2010. Více informací je možné nalezt ZDE.

Čtěte také: Charitativní prodej: své kabelky daly do 'placu' známé osobnosti