Zdálo se, že všechny děti byly vzorné, protože žádné z nich nemělo v pytlíčku od Mikuláše uhlí, ani brambory. Jen samé dobroty. To ovšem jen výměnou za pěknou básničku, nebo písničku. Jenže na dobroty přišla řada až mnohem později.

Nejdřív se malí i velcí vrhli do víru bohatého programu, který už tradičně přichystal dopravní podnik. „Popustili uzdu své fantazii. Lepili vánoční řetěz, jedni kreslili, druzí vybarvovali mikulášské omalovánky. Zdobili jablíčka, vyráběli si vánoční ozdoby, vystřihovali vločky," prozradil Mikuláš.

A že nebyla nuda, bylo patrné hned na první pohled. Snad všechny děti moc zaujal tak zvaný facepainting, tedy malování barvami na obličej. Byla tu k vidění zvířátka, ale i malí čertíci a andělé.

„Můj sedmiletý Petřík si vzal do parády o dva roky mladšího brášku Ondru a vytvořil z něj krásného lvíčka," řekla se smíchem v hlase Tereza Vránová z Břevnova.

Veselá vzpomínková fotografie

To už ale odstartovala soutěž ve skákání v pytli. Malí padali, větší se ze všech sil snažili vyhrát. V cíli ale nebyl konec. Následovalo házení brambor do kýble, podlézání vánočního řetězu a slalom s uhlím. Děti sice byly umazané a pomalované, jenže o to pak byla veselejší vzpomínková fotografie, pořízená ve zdejším fotokoutku.

No a nakonec přišla mikulášská diskotéka. Od DJ pulty zazněly koledy, vánoční písně i hity z dětských muzikálů a pohádek.

Ředitel dopravního podniku Jaroslav Ďuriš slíbil, že v tradici mikulášské zábavy i v jízdě Mikulášských tramvají se bude pokračovat i příští rok.

Mikulášská tramvaj vyjížděla v sobotu odpoledne každých 20 minut z Vozovny Střešovice přes Prašný most, Hradčanskou, Chotkovy sady, Malostranskou, do stanice Právnická fakulta a zpět.

Čtěte také: OBRAZEM: Na procházce s Mikulášem v zoologické zahradě