Program každoroční akce odstartoval na náměstí Míru před kostelem sv. Ludmily už odpoledne. Postupem času se zvětšovaly fronty a na ty nejlepší burčáky si lidé museli počkat.

Organizátoři letos návštěvníky zvali na piknik, poslední záchvěvy babího léta k tomu přímo sváděly, a tak si na vinobraní lidé brali deky, na místě si pak kupovali jídlo a kdo chtěl, mohl si dokonce nechat vyrobit piknikový košík.

Villa Richter.
Nenechte si ujít Svatováclavské vinobraní ve Ville Richter! Soutěžte o vstupenky

Příjemnou atmosféru ještě dotvořila cimbálová muzika, na závěr vystoupila skupina WxP, vítěz soutěže studentských kapel. Až večerní bouřka se silným deštěm, která se krátce přehnala i přes Vinohrady, narušila poklidný konec páteční části Vinobraní na Grébovce. Přesto se našli tací, kteří jen otočili deky a použili je jako pláštěnky, takže mohli pít víno dál a nemuseli prchat se schovat.

„Zítra pokračujeme v Havlíčkových sadech, trochu se ochladí, ale to vínu nevadí,“ upozorňovali v pátek večer pořadatelé. Ano, sobota sice byla teplota oproti pátku nižší, ale počasí účastníkům vinobraní přálo a v kombinaci s lahodným vínem či burčákem a dobrým jídlem vytvořilo takřka dokonalý víkendový den.

TK k Vinobraní na Grébovce 2018 za účasti starostky Prahy 2 Jany Černochové.
KRÁTCE: Tradiční Vinobraní na Grébovce začne už v pátek

Jako obvykle Vinobraní na Grébovce bývá překvapivě vlídné k dětem, součástí programu bylo divadlo, výtvarné dílny a další aktivity pro ty menší hosty, kteří ještě nemohou docenit kvalitu většiny nabízených produktů.

Ve viničním altánu se tančil swing. Vrcholem soboty byly koncerty Anny K. a Tonyi Graves. Městská část Praha 2 připravila velkoformátovou expozici s názvem „Příběhy 20. století“ od spolku Post Bellum. Soudě dle reakcí hostů na sociálních sítích se nepovedlo jen pár drobností. Mnozí chválili burčák přímo z Grébovky. Ale na kocovinu a s ní spojený bolehlav si někdo veřejně nepostěžoval…

Vinobraní na Grébovce 2017 začalo v pátek 22.září na náměstí Míru.
Vinobraní v pražské Grébovce? Letos připomene významné osmičky naší historie