Rodina orangutanů se chystá na víkend ve velkém, aby také ne, když se bude měnit „prádlo“. Nebojte, nepůjde o žádný velký prázdninový úklid. Diri a její rodina totiž v rámci oslav Mezinárodního dne orangutanů dostane v sobotu v 15 hodin od chovatelů dárky v podobě lůžkovin. Takže dojde na módní kreace a úpravu látek, což je opravdu velká zábava.

Adriana Krnáčová.
Na velkou povodeň jsme připraveni, snažíme se ještě ochránit zoo a Troju

Dozvíte se, co orangutany ohrožuje 

Když už budete mířit k venkovnímu výběhu orangutanů, určitě se nezapomeňte zastavit u informačního stánku, kde se dozvíte spoustu zajímavých informací o těchto „lesních mužích“ a děti si zde budou moci vyzkoušet hlavolamy, se kterými si běžně hrají naši orangutani.

Dozvíte se zde také, co tyto primáty ohrožuje. Jde zejména o ničení jejich přirozeného prostředí, tedy kácení deštného pralesa kvůli palmovému oleji. Další zajímavosti ze života orangutanů pak zazní na oblíbených komentovaných setkání, jež se uskuteční ve 12 a 15 hodin.

Plameňáci chilští jsou nádherní a snadno rozpoznatelní díky světle růžové barvě peří.
Zoo vysvětlí, proč jsou plameňáci úžasní

Oslavenkyně dostane dárek 

Veselo bude v Zoo Praha také v neděli, kdy se bude slavit v Africkém domě. Hrabáčice Nyota má totiž tento den první narozeniny. Už v 10 hodin zde proběhne komentované krmení a, aby dobrot nebylo málo, o tři hodiny později (tedy ve 13 hodin) dojde na přídavek. Oslavenkyně dostane dárek v podobě její oblíbené laskominy od herce Miroslava Táborského. Během oslavy bude také pokřtěn nástěnný kalendář na rok 2018 Hvězdy pražské zoo s krásnými fotografiemi Václava Šilhy, na jedné z nich je rovněž snímek Nyoty s maminkou.

Zájemci, kteří se chtějí dozvědět více o hrabáčích, pak dostanou odpovědi na své otázky u informačního stánku. Zde zjistí například, jaké rekordy se k těmto zvířatům a jejich životům vážou a také co nejraději jí. Program u hrabáčů potrvá v neděli až do 16 hodin.

Sobota a neděle bude v Zoo Praha patřit hmyzožravcům. Lidé budou moci ochutnat hmyzí delikatesy.
V Zoo Praha můžete ochutnat pochoutky z hmyzu. O víkendu se koná Den hmyzožravců

Program na sobotu (19. srpna):Výprava za orangutany
(u výběhu orangutanů)
10.00 – 16.00 Co ohrožuje orangutany – informační stánek
12.00 a 15.00 Komentovaná setkání
15.00 Předávání dárků

Program na neděli (20. srpna): První narozeniny hrabáčice Nyoty (Africký dům)
10.00 – 16.00 Rekordy ze života hrabáčů – informační stánek
10.00 Komentované setkání
13.00 Předávání dárku s Miroslavem Táborským a křest kalendáře Hvězdy pražské zoo