„Český internet je plný receptů. Některé jsou opravdu bizarní. Můžeme se jejich autorům vysmívat, ale my jsme se rozhodli, že na základě receptů, které nás na různých webech přímo vyděsily, uděláme gastronomický festival,“ říká Kamila Fröhlichová z organizačního týmu.

Blaf. Ilustrační foto.
V Praze budou k vidění i ochutnání největší blafy z internetu

Cílem je pobavit 

Festival blafů se poprvé konal loni 1. dubna. O apríl ale nešlo, protože tu lidé skutečně mohli ochutnat polévku z taveňáku či čočkovo-párkový nanuk. Jídlo se nakupuje za žetony. Každý návštěvník dostane za zakoupení vstupenky tři žetony, další lze pořídit na místě. Vstupenka stojí v předprodeji 50 korun, na místě stokorunu.

„Cílem je pobavit. Festival nenabídne jen menu pro odvážné strávníky, ale také tematické výstavy,“ dodává Fröhlichová. Kromě toho mohou návštěvníci obdivovat postavičky ze salámů či výstava dotazů maminek z internetu.

Plechárna na Černém Mostě.
KRÁTCE: Na Černém Mostě se dočkají festivalu gastronomických blafů

„Překvapilo by vás, na co všechno se lidé na internetu zeptají!“ směje se Fröhlichová a ihned uvede příklad: „Jednu maminku zajímalo, jaká homeopatika jsou nejvhodnější pro dítě se zlomenou nohou.“

Sídliště Černý most. Nedaleko by mohl vyrůst ambiciózní projekt výstavby 170ti hektarového parku.
Z kotelny na Černém Mostě vzniklo centrum pro volný čas Plechárna