K odběrům vzorků krve, jejichž rozbory jsou základem pro zařazení do registru lidí připravených v případě shody s potřebami konkrétního pacienta darovat kostní dřeň, se pražští strážníci hromadně dostavili již počtvrté – tentokrát jich byly tři desítky. Většinou se tentokrát jednalo o strážníky-čekatele, tedy příslušníky sboru, kteří se ve výcvikovém zařízení městské policie připravují na budoucí nasazení v ulicích.

„Většina se k tomuto kroku rozhodla ihned poté, jakmile se dověděla, že městská policie s registrem spolupracuje," konstatovala Seifertová. Vesměs se prý shodovali, že to vnímají jako možnost spontánní pomoci.

Ředitel pražských strážníků Eduard Šuster, jenž je sám jedním z rovných osmi desítek příslušníků sboru, kteří se do registru nechali zapsat, rozhodnutí kolegů chválí. „Strážníci jsou ideálními kandidáty, protože se jedná převážně o mladší ročníky všeobecně zdravých lidí," poznamenal – a obzvlášť ocenil aktuální přístup těch, kteří řady městské policie rozšířili teprve nedávno.

Dárcovství kostní dřeně v podání strážníků Městské policie Praha.

Kliknutím na obrázek ho zvětšíte.