Ministra obrany nově doplňuje i jeho manželka Veronika Žilková (Stropnická), která 
v barvách ANO bude novou zastupitelkou v Praze-Suchdole. Uspěla ale i herečka Dana Batulková, která je matkou Jakuba Prachaře, manžela Žilkové dcery Agáty. Dana Batulková bodovala v dresu hnutí Pro Prahu a bude v zastupitelstvu 
v Praze-Kolodějích.

Úspěch rodiny podtrhuje i ministrův syn Matěj Stropnický, který vyhrál volby v Praze 3 a dostal se i do pražského magistrátu za zelené v rámci Trojkoalice. Ministr Martin Stropnický úspěch své manželce přál, ve volebním štábu ale také na její adresu žertoval. „Úkol splnila, teď už se ale musí vrátit k plotně, protože já nestíhám," vtipkoval ministr Stropnický.

Herci, zpěváci a sportovci ovšem lákali voliče i jinde. Moderátorka Eva Jurinová by se klidně mohla stát starostkou 
v Sadské na Nymbursku. Suverénně tam vyhrála volby, když vyskákala ze třetího místa na kandidátce Změny pro Sadskou na první místo. Ve stejném politickém dresu kandidoval i její manžel, ten se však do zastupitelstva nedostal.

Bulvárník Novotný na radnici v Řeporyjích

V Nižboru na Berounsku budou mít v zastupitelstvu herce Tomáše Hanáka (nezávislý), 
v Praze-Řeporyjích zasedne bulvární novinář Pavel Novotný (za ODS) a ve Velké Dobré na Kladensku se mohou těšit na muzikanta Michala Prokopa (za stranu Velká Dobrá). Zastupitelem v Praze 6 bude spisovatel Petr Šabach (STAN), 
v Plzni uspěl známý autor večerníčků Václav Chaloupek (Občané patrioti). Na pardubické radnici pro změnu zasednou hned dvě hokejové legendy. Za Sdružení pro Pardubice trenér Vladimír Martinec a vítězné ANO pošle na radnici někdejšího brankáře Dušana Salfického.

Pro některé celebrity ale volby nedopadly dobře. Neuspěla zpěvačka Heidi Janků 
v Praze-Uhříněvsi (za hnutí Pro Prahu), zastupitelkou ve Zbuzanech nebude herečka Alice Bendová a v Praze 8 neuspěl režisér Filip Renč.