„Už na základce jsem se nadchla do pečení. A tak jsem se ještě během bakalářského studia ekonomie vyučila na kuchařku. Celkem jsem tou kombinací bavila rodinu a spolužáky. Všechny moje brigády a také odborná praxe se točily kolem gastronomie. Je to moje cesta, kdy můžu tvořit, vymýšlet nové recepty a kombinace chutí a zprostředkovávat tak lidem radost“, vysvětlila Vendula, tvůrčí mozek a ruce projektu, zapálená kuchařská experimentátorka, fotografka a stále ještě studentka mezinárodního obchodu na VŠE.

S projektem ale nezačala sama. Pomáhá ji kamarád Dalibor, který projekt financuje, drží směr a věcnost projektu. V kuchyni také drží post hlavního ochutnávače. „Dalibor je puntičkář a vyjednávač, což se nám zatím v rozjezdu firmy velmi osvědčilo.“ podotkla zakladatelka projektu. Nyní gastronomické duo hledá pomoc i od ostatních, a to na crowdfundingovém portálu HitHit, kde jim k uzavření kampaně zbývá vybrat 200 tisíc. Pokud na projekt přispějete, můžete si nechat zorganizovat grilování, romantickou večeři, či pozvat kamarády a ochutnat společně dobroty z Party Boxu.

Objednat si můžete pokrmy z různých kuchyní světa, ale také osvědčené klasiky, jako burger a těstoviny. Nabídka se také bude sezónně obměňovat a rozšiřovat. „Zaměříme se na specifické stravování, jako veganství či bezlepkovou dietu,“ připoměla Vendula. Do košíku k ingrediencím můžete přihodit i víno, dekorace pro stolování nebo základní kuchyňské potřeby. Vše co vám chybí doma k dokonalosti večera nebo společného oběda.

Projekt pomáhá také v boji proti plýtvání potravinami. Díky vratným obalům nepodporuje jednorázové plasty, které jsou škodlivé pro životní prostředí. Proto vám domů přijde dřevěná bedýnka a suroviny zabalené ve skle a v látce.MyFoodBox se bude zaměřovat pouze na Prahu. „Pro mnoho lidí, je již standard nakoupit jednou za čas potraviny přes internet, a proto je nyní správná doba vstoupit na trh. Lidé mají méně času a chtějí větší kvalitu a ojedinělost služeb, kterou jim my zaručíme.“ dodala studentka a kuchařka v jednom.