Těšíte se na Vánoce? Se zvířaty z chuchelského zookoutku je můžete zahájit o týden dřív. „Už v neděli 17. prosince ve 14 hodin začínají v našem zookoutku v Malé Chuchli slavnostní Zvířátkové Vánoce. Výjimečně se pro návštěvníky zookoutku otevřou brány do výběhů, aby se mohli na chviličku proměnit v Ježíšky a předat natěšené zvěři malý vánoční dárek,“ uvedla mluvčí Lesů hlavního města Prahy Petra Fišerová.

Vinohradská.
Vinohradskou ulici čeká rozsáhlá rekonstrukce

Radost daňkům, muflonům i jelenům uděláte třeba jablky, suchým pečivem nebo obyčejnou řepou. Pokud chcete dárky nadělit i volně žijícím ptákům, kteří prozpěvují na vašich zahradách, můžete v zookoutku navštívit dílničku na výrobu ptačích krmítek. Kdyby vám ještě chyběl nějaký dárek pro rodinu nebo byste si chtěli koupit nějakou maličkost, budete si v zookoutku moci koupit skleničku kvalitního medu. Ten letos vytočili na včelnicích v pražských lesích.

Jestli mají vaše děti rádi zvířata a nemáte plány na víkend, udělejte si příjemnou procházku do lesa v Malé Chuchli. Vstup na akci je zdarma. Nebude chybět ani teplé občerstvení, které zajistí tamější kiosek.

Prohlídka opravy Negrelliho viaduktu. 2.11.2017
Oprava Negrelliho viaduktu dočasně omezuje plavbu na Vltavě