Výslech podle Scheinherra trval tři hodiny. "Byl jsem tam se dvěma vyšetřovateli a asi deseti obhájci těch, kteří jsou dnes obviněni. Musím říci, že jsem trošku vyčerpán, ale věřím, že jsem zase pomohl policii a vyšetřovatelům posunout případ o kousek dál," řekl náměstek. V kauze korupce v dopravním podniku chtěla Národní centrála proti organizovanému zločinu podle médií minulý týden obvinit 13 lidí, nyní je jich obviněno zřejmě 12.

Scheinherr odmítl kritiku opozičních uskupení v pražském zastupitelstvu ANO a ODS, ale i své kolegyně v radě města Hany Marvanové (STAN). Podle kritiků měl o podání trestního obvinění kolegy informovat, ihned je začít řešit a nečekat jen na výsledky policejního vyšetřování.

Scheinherr to odmítl. Kdyby cokoliv řekl, tak by podle něj aktéři kauzu velmi rychle zametli pod koberec a k ničemu by to nevedlo. Řešit podobná podezření ve stranických aparátech je podle něj praktika patřící do minulosti. "Odpovědný politik má toto řešit s policií, nezametat to pod koberec politické strany a udržet mlčenlivost," řekl.

Bývalý ekonomický náměstek a člen představenstva pražského dopravního podniku (DPP) Matej Augustín v doprovodu policejní eskorty.
Soud poslal do vazby bývalého náměstka pražského dopravního podniku Augustína

Dodal, že z pozice předsedy dozorčí rady DPP zároveň po celou dobu prosazoval a také prosadil systémová opatření vedoucí ke kontrole veřejných zakázek. Patří mezi ně podle něj nová směrnice týkající se zakázek, metodika jejich zadávání nebo standardizace smluv. "Smlouvy jsou například nově z většiny podepisovány pouze elektronicky, tak aby nedošlo během podpisového kolečka k nějakým změnám," doplnil. Kritika, že manažersky selhal, je tak podle něj bezpředmětná.

Náměstek také řekl, že mu v souvislosti s kauzou chodí výhrůžné e-maily. "Byly to většinou anonymní výhrůžky typu že jsem práskač, udavač, že by mě měli pověsit a podobně," řekl.

Prostřílené auto ukrajinských uprchlíků.
Uprchlíci ujeli v prostříleném autě čtyři tisíce kilometrů. Dorazili až do Chýně

Předseda zastupitelského klubu Prahy Sobě Jan Čižinský řekl, že v Praze existuje "síť lidí, kteří se znají 20 či 30 let", a netýká se to zdaleka jen hnutí STAN. "Tahle síť se dneska strašně bojí, že se politika v Praze fakt změní," řekl. Náměstek primátora pro finance Pavel Vyhnánek (Praha Sobě) pak dodal, že kvůli kauze se na situaci v české metropoli zaměří i Evropská investiční banka, která městu nedávno schválila úvěr na stavbu linky metra D ve výši 22,76 miliardy korun. "Byl jsem ujištěn, že tato evropská instituce, která si zakládá na své reputaci, tuto situaci nepodcení a bude ji velice podrobně monitorovat," řekl náměstek.