Kromě vín a burčáků návštěvníci ochutnali i ze širokého výběru dobrého jídla, postaráno bylo také o zábavu. V pátek zahrála kapela Monkey Business, v sobotu si návštěvníci poslechli kapelu Bek ofis a o podívanou se postarala romská taneční skupina Jagora.

A jak se Vinohradském vinobraní líbilo návštěvníkům?

„Na vinobraní chodím pravidelně několik let a ve srovnání s minulým rokem je letos větší zima. Jinak zábava je pěkná a vína jsou výborná. Já jsem spokojená," řekla Jarmila Landkamerová z Prahy. „Já jsem na vinobraní letos s kamarádkou poprvé a je to tady úžasný. Už jsme ochutnaly burčák bílý a chystáme se na červený. Pak si dáme něco dobrého k jídlu. Do toho nám tady výborně hrají. S čím ale nejsem spokojená jsou dlouhé fronty jak u stánků s víny, tak i s jídlem," sdělila Miloslava Goldová z Prahy.

Připraven byl i program pro ty nejmenší. Od 14 do 19 hodin děti zhlédly divadlo „Frydolín", zahrály si hry s klauny nebo si zařádily ve skákacím hradu. Kolem osmé hodiny proběhlo vyhlášení vítěze o nejlepšího vinaře. Na třetím místě se umístilo Staré vinařství Drnholec, na druhém místě Vinařství Krist a první místo obsadilo Vinařství Helena z Velkých Pavlovic.

Vinařství Helena získalo ocenění z Francie – svátky jara v Paříži 2011, kde jejich André rosé 2010 vyhrálo kategorii rosé. Na vinobraní 2013 představili dvě řady vín – Floriánek (Sauvignon, Tramín červený, Veltlínské zelené, Frankovka) a André (Rulandské šedé polosladké, Chardonay polosuché, Sauvignon suché, André rosé polosladké, Agni polosuché).

Také vinař Pavel Lochman z Vinařství Helena si letošní vinobraní pochvaloval. „Letos bylo výborné, v pátek to byla paráda, i když pršelo. Dneska to bylo slabší, ale zase dobří lidé. Ti, co došli včera a bavilo je to, tak přišli i dnes. Nejvíce se kupoval bílý Savignon a velká poptávka byla i po burčáku, který ale my letos ještě bohužel nemáme," prozradil.