Areál má vzniknout na dvou hektarech na jihovýchodním okraji Řep v bývalém areálu Vojenských staveb. Náměstkyně primátorky Petra Kolínská (SZ/Trojkoalice)  řekla, že lokalita rozvoj potřebuje. „Jde o zanedbanou oblast bez sportovišť," konstatovala.

Úprava projektu

Magistrát ale bude po radnici žádat úpravu projektu. „V budoucnu navíc plánujeme, že na všechny projekty typu sportovišť, domovů pro seniory, bazénů, na které budou radnice žádat dotaci z města, bude nutná architektonická soutěž," doplnila.

Základ centra budou tvořit vzájemně propojené objekty sportovní haly, krytého bazénu a domu s ubytováním a restaurací, které ze tří stran uzavřou prostorné náměstí. Z jihu pak na ně navážou venkovní sportoviště a ze severu parkoviště.

Co vznikne v areálu? 

Jedna hala má mít hrací plochu 44 krát 22 metrů a hlediště pro 400 až 600 diváků. V druhé z hal bude umístěna tréninková hrací plocha o rozměrech 28 krát 16 metrů. Krytý bazén je navržen s délkou 25 metrů, šesti plaveckými drahami s maximální hloubkou 1,6 metru a s wellness zázemím.

Poslední budova bude sloužit jako restaurace pro asi 60 lidí a ubytovací zařízení se stejnou kapacitou v dvoulůžkových pokojích. Mezi venkovními sportovišti mají být tři tenisové kurty a tři hřiště na plážový volejbal nebo horolezecká stěna. Na části území vznikne náměstí se zelení.

Čtěte také: Kam o víkendu v Praze za sportem?