Pruh pro cyklisty byl zřízen mezi chodníkem a parkovacími místy. Dokončen byl tento týden, kolaudace je naplánována na pátek. Dělníci ještě dnes pracují na novém přechodu pro chodce, na kterém je mezi silnicí a cyklostezkou umístěn pro přecházející ostrůvek. Cyklisté v opačném směru musí jet po silnici.

Podle Czitala by se měla cyklostezka pravděpodobně příští rok rozšířit do Hybernské ulice, kde skončí u křižovatky s Opletalovou. I v této ulici budou cyklisti jezdit mezi chodníkem a zaparkovanými auty. Vedení radnice ji chce vybudovat už asi dva roky, poznamenal Czital. Problém podle něj byl především v odkládané přestavbě křižovatky s ulicemi Dlážděná a Havlíčkova, na kterou dosud nebyly peníze. Rekonstrukce je prý v současné době naplánována na příští rok.

Veselý poznamenal, že vytváření nových cyklostezek v centru Prahy je poměrně obtížné kvůli historickému rázu města. Problém vidí také v chování řidičů i cyklistů na silnicích, protože jim chybí vzájemná ohleduplnost. „Když stejná opatření jako ve Vídni nebo Kodani zavedeme v Praze, výsledek tak bude jiný," řekl starosta Oldřich Lomecký (TOP 09) s odkazem na menší slušnost.