Maurer navíc tvrdí, že nejvíce sebevražd se dnes páchá vidličkou a nožem - už proto by lidé právě stravování měli věnovat větší pozornost. U desítek stánků viděli špičkové kuchaře v akci a ochutnali stovky jejich specialit.
„Zahrada byla rozdělena na několik částí zaměřených na kavárny a delikatesy, mňamky a sklenky, svět gastronautů, lokální dobroty, hvězdy z regionů i pohodu a jazz," řekla mluvčí festivalu Dominika Vrkotová.
Pro duši i jazyk
Po duši i po jazyku pohladily příchozí kolektivy předních domácích restaurací, zajímavé ale bylo ochutnat i dobroty dvou školních jídelen z Tusarovy ulice v Praze 7 a z Plzně.
Svou „cooking show" měl držitel dvou michelinských hvězdiček Moreno Cedroni, před hosty se tu porcoval šedesátikolový mečoun, ochutnat mohli kapří hranolky z třeboňské restaurace Šupina, bizoní steak z Nebrasky i „obyčejný" špekáček z ohně, jak ho umí namíchat a ochutit mistr řezník František Kšána ml. z firmy Naše maso.
U stánků se během tří dnů vystřídali v nažehlených rondonech se jmenovkami na prsou ti nejlepší mistři vařečky. Diskutovalo se o zdravé výživě, pilo pivo i lahodný mok Sdružení slováckých vinařů.
V provozu byly koktejlové bary, ochutnávala se husí játra, sedlčanské sýry, Ugova zmrzlina z čerstvého ovoce i proslulé marmelády z manufaktury Blanky Milfajtové, oceněné deseti medailemi ze soutěže o nejlepší marmeládu světa.
Čtěte také: OBRAZEM: Zájem o Prague Food festival je mimořádný