„Myšlenku kulinářských festivalů vehementně podporujeme, protože rozšiřuje lidem obzory a nám pak zpětně přivádí novou klientelu," řekl Deníku spolumajitel Valorie Tomáš Pakosta. Na festivalu nabídnou telecí líčka, která připraví šéfkuchař Petr Kašparovský (na snímku výše s gurmetem Pavlem Maurerem a tygřími krevetami na lanýžovém rizotu).

Během tří dní na Hradě se ale nebude nudit ani člověk, který přijde za jinými než gastronomickými zážitky. Společnost Kofola třeba otevře Grand lehárnu s džusy Rauch a aquasomeliérkou Beátou Vlnkovou. „Když vás někdy druhý den bolí hlava, není to proto, že jste pili moc vína, ale proto, že jste k němu pili málo vody," nabádá Beáta Vlnková.

Pavel Maurer představil 20. května na tiskové konferenci IX. ročník Prague Food Festivalu.

V Míčovně se představí zajímavý projekt Zdravá cesta, který ukáže, jak jíst tak, aby to prospívalo našemu tělu i duchu. „Bude to kulinářská pouťˇ od semínek po kompost," říká zakladatel PFF Pavel Maurer. V improvizovaném Coloseu se utkají v kuchařském klání dva italští michelinští kuchaři.

Na gastronomický festival, který se v Královské zahradě Pražského hradu bude konat poslední květnový víkend, lze koupit vstupenky na místě za 500 korun, v předprodeji o 50 korun levněji. Kvůli omezené kapacitě je lepší si lístky pořídit s předstihem. Loni na festival totiž přišlo přes 18 tisíc lidí.