„Na území Prahy 1 a 2 instalovala společnost Eltodo celkem 214 nových parkovacích automatů a přibližně 6800 nových dopravních značek," uvedl za firmu  Vladimír Bystrov. V současné doby jsou značky doposud přelepeny a zatím neplatí. Přelepy budou podle Bystrova odstraněny tak, aby v neděli byly značky platné.

Parkování. Ilustrační foto.
Modré zóny zaberou v ulicích další plochy

Zóny kritizovali Středočeši 

Nové automaty umožňují platbu kreditní kartou a v ulicích nahradí ty současné. Doposud systém fungoval tak, že řidiči museli mít za předním sklem parkovací karty a jednotlivé vozy kontrolovali strážníci. Nově řidič registruje značku vozu a za to zaplatí 1200 korun. Na parkování pak budou dohlížet speciální vozy s kamerami a ty budou registrační značky snímat. Zároveň je odešlou do systému, který bude přestupky vyhodnocovat.

Stejný systém platí od loňska na Praze 5, 6 a 8. Od února příštího roku na něj najede i Praha 7. Zavedení zón už loni kritizoval Středočeský kraj a to kvůli tomu, že dojíždějící z kraje do Prahy za prací nemají kde parkovat. V metropoli navíc chybí místa i na záchytných parkovištích.

Modré zóny. Ilustrační foto.
Parkovací zóny má mít Praha 4 za rok. V Praze 9 se nechystají