Akce způsobila jen komplikace v dopravě, jinak byla bez incidentů, doplnil mluvčí pražské policie Jan Daněk.

„Bylo nás kolem 500 až tisíce, přesně jsem to nepočítal," řekl Fojtík. Policie kvůli koloně projíždějícím motorkářům, kteří mířili na předání neformální petice do Poslanecké sněmovny na Malé Straně, uzavřela Chotkovy sady. „Myslím, že střed Prahy to v dopravě určitě pocítil. Ale akce se vydařila, petici jsme předali," doplnil organizátor.

Ztrátový podnik

Brněnská Grand Prix čeká na potvrzení státní dotace pro letošní rok. Ministr školství Marcel Chládek (ČSSD) už od Autoklubu České republiky dostal požadované záruky a vládě navrhne, aby ze státního rozpočtu šlo na závod 40 milionů korun. Fojtík řekl médiím , že bude sledovat, jak jednání vlády o těchto dotacích dopadne.

Organizátoři Velké ceny dříve požadovali, aby stát uhradil celý poplatek za zařazení do kalendáře mistrovství světa, který loni činil zhruba 70 milionů korun. Akce je pro ně totiž ztrátovým podnikem, loni na ní prodělali 41,7 milionu korun. Do konce června se chtějí rozhodnout, zda budou závod mistrovství světa pořádat i v roce 2015. Letos se podnik na Masarykově okruhu uskuteční od 15. do 17. srpna.