Areál chce stavět firma AR Delta, městská část Praha 11 do projektu vloží na 40 let pozemek. „Zahájení výstavby se předpokládá v listopadu 2016. Předpokládaná doba výstavby je 18 měsíců. Před uvedením záměru do plného provozu se předpokládají zkušební provozy jednotlivých částí stavby, a to již od června 2017. Plný provoz je předpokládán od roku 2019," píše se v dokumentu.

Ve větší hale má být kluziště pro veřejné bruslení či hokej. V menší hale jsou navrženy čtyři dráhy pro curling. Ve středním traktu jsou šatny a posilovna, počítá se také s restaurací. U stadionu by mělo být 67 parkovacích míst. Odhad nákladů dokument neobsahuje.

Před stavbou chce investor upravit nynější školní sportoviště východně od plánovaného místa stavby. Vymění se povrchy a částečně změní jeho dispozice. „Součástí posuzovaného záměru je výměna stávajícího povrchu za tichý asfalt v ulici Ke Kateřinkám," uvádí dále dokument.

V Praze je osm zimních stadionů, a to v Holešovicích, Vršovicích, na Veleslavíně, v Braníku, na Smíchově, v parku Gröbovka, ve Stodůlkách a v Letňanech. První pražská hala na curling byla postavená v roce 2004 nedaleko stanice metra Roztyly.