Jako nejvýhodnější se jeví přijet na koncert metrem do stanice Letňany; jeho provoz bude v časech mezi 14. a 20. hodinou a pak od 22.30 do půlnoci výrazně posílen.

Ilustrační foto
Na Dvořákově Praze Jiřího Bělohlávka nahradí Hrůša a Altrichter

Omezení metra C a možnost objížďky

Ani cestování červenou linkou C podzemní dráhy ovšem není nyní bez komplikací – je třeba pamatovat na uzavření úseku mezi stanicemi Pražského povstání a Florenc. Protože je mimo provoz přestupní stanice Muzeum, lze k přestupu ze zelené trasy A využít jistou objížďku: přes žlutou linku B s přestupy ve stanicích Můstek a Florenc.

Návštěvníci koncertu se tak mohou vyhnout předpokládaným tlačenicím v náhradních autobusech XC – byť i jejich nasazení bude reagovat na očekávané návaly návštěvníků letňanského koncertu. Posíleny budou také autobusové linky číslo 136 (ke stanici metra B Vysočanská), číslo 140 (ke stanici metra B Palmovka) a číslo 195 (ke stanici metra A Skalka).

Pražského Povstání, stanice metra na trase C.
Výluky na začátku prázdnin ochromí městskou dopravu

Velké změny v provozu autobusů u metra Letňany

Velké změny v provozu autobusů se chystají i přímo u stanice metra Letňany. V době konání koncertu nemohou pasažéři počítat s tím, že odjedou tak, jak jsou zvyklí cestovat běžně: zastávky autobusových linek číslo 110, 136, 140, 158, 195, 201, 209, 351 a 377 budou dočasně přemístěny.

Koncert také provázejí poměrně přísná bezpečnostní opatření, přičemž kvůli prohlídkám u vstupu by si návštěvníci měli ponechat dostatečnou časovou rezervu. Je mimo jiné zakázáno vnášet předměty, které by mohly posloužit jako zbraň, a to včetně obranných sprejů. Návštěvníci ovšem musí zapomenout také na jakékoli, třebas i skládací, sedátka, židličky či schůdky – a rovněž na deštníky (opět včetně skládacích).

Guns N´Roses v čele se zpěvákem Axlem Rosem
Americká kapela Guns N'Roses zahraje v červenci v Letňanech

Kamery s výměnnými objektivy a videokamery zakázány

Dovoleny nejsou ani fotoaparáty s výměnnými objektivy a jakékoli videokamery – včetně minikamer využívaných vyznavači akčních sportů; na seznamu nepovolených předmětů figurují také selfie tyče. K zakázaným předmětům se řadí také skleněné nádoby, PET láhve, potraviny, veškeré dopravní prostředky včetně minikoloběžek – a samozřejmě pyrotechnika, toxické nebo omamné látky i jakékoli zdroje laserového světla.

Výjimky z bezpečnostních opatření představují invalidní vozíky handicapovaných návštěvníků, asistenční psi osob se zdravotním postižením či inzulinové injekce cukrovkářů. Diabetici nebo lidé s bezlepkovou dietou mají také dovoleno přinést si malé množství potravin pro okamžitou osobní spotřebu.

Americká rocková skupina Guns N´Roses vystoupila 27. září v pražské O2 Areně v rámci turné k desce Chinese Democracy.
Guns N'Roses zahráli Praze, jenže se zpožděním