„V takovémhle prostředí tedy degustuji poprvé,“ usmál se Karel Trmalský, jeden z obyvatel Letné, který koštoval růžové víno z pozdního sběru. Zájem o víno a knedlíky byl ze soboty na neděli opravdu veliký. A nikomu moc nezáleželo na kalorické hodnotě.

Muzeum pojalo „knedlíkování“ opravdu z gruntu. Na zdech visela historie jednotlivých druhů nejznámější přílohy, která je typickým českým a bavorským pokrmem.

Návštěvníci mohli v hlavním sále ochutnat hned několik variant. První byl karlovarský knedlík, o který ale příliš velký zájem ze strany mlsounů nebyl. Většina z nich vsadila na klasiku.

Ovocný borůvkový kynutý knedlík s tvarohem vyhrál na celé čáře. Hned za ním se v těsném závěsu umístil tradiční bramborový plněný mletým uzeným masem.

Snad jen fakt, že si je zúčastnění nemohou zakoupit domů, mnohé zarmoutil.S velkým zájmem veřejnosti se setkala celá Pražská muzejní noc. V noci ze soboty na neděli nabídla 53 otevřených objektů, kam podle koordinátorky této akce Ivany Havlíkové zavítalo 182 530 návštěvníků. „Letošní sedmý ročník tak o málo předčil úspěch toho loňského,“ uvedla Havlíková.