V souvislosti s plánovanou revitalizací ostrova Štvanice, Praha dlouhodobě jedná o pozemcích i budovách, které by mohla odkoupit a zahrnout do plánovaného projektu „Regenerace ostrova Štvanice“. Nyní došlo i na budovu z roku 1920, která stojí nedaleko centrálního kurtu a v současnosti slouží jako zázemí pro sportovní aktivity s možností občasného ubytování sportovců či stravování uživatelů areálu.

Otevření plovárny Baden Baden na Štvanici.
OBRAZEM: Klídek a pohoda. Na pražské Štvanici se otevřela nová plovárna

„Ostrov Štvanice je pro hlavní město jedním z klíčových míst a do budoucna je zde plánována celková revitalizace, proto je nezbytné tuto historickou budovu odkoupit a začlenit ji do nové, volnočasové podoby ostrova. Věřím, že revitalizaci tohoto místa Pražané v budoucnu ocení,“ řekl radní hl. m. Prahy pro oblast majetku Jan Chabr.

Vznikne nové rekreační zázemí

V záměru hlavního města na realizaci „Regenerace ostrova Štvanice“, se s případným využitím objektu počítá. Podle posudku by hlavní město mělo po odečtení dluhu ze strany společnosti využívající objekt zaplatit celkem 11 851 693 korun. Odkup budovy musí ještě schválit zastupitelstvo.

Krematorium Strašnice
Kam se běžně nepodíváte. Festival zve na 73 nepřístupných míst

„Ostrov Štvanice byl doposud trochu izolovaným místem Prahy. Po revitalizaci se stane postupně významným rekreačním zázemím pro Prahu 1, 7 a 8,“ doplnil náměstek primátora hl. m. Prahy pro oblast územního rozvoje Petr Hlaváček.