„Praha 8 je specifická městská část, a to zejména svou rozlohou. Proto jsme se rozhodli zakoupit tři zametací stroje, které budou přiděleny do tří lokalit. V provozu budou denně,“ uvádí místostarosta Prahy 8 Matěj Fichtner.

Zametací stroje mohou lidé potkat od pondělí do pátku. Jeden stroj provádí činnost v Libni a Karlíně, druhý v Kobylisích včetně Střížkova a přilehlých oblastí a poslední v Bohnicích a přilehlých lokalitách jako jsou třeba Čimice.

Motolská skládka.
Nebezpečné dědictví radnice Prahy 5. Motolské skládce hrozí zřícení

Zakoupeny byly stroje prvotřídní švýcarské společnosti Bucher Schörling CityCat 2020. Jedná se o nejužší světovou špičku v oboru. „Stroje vynikají kromě vysokého výkonu a snadné obsluhy i ohleduplností vůči životnímu prostředí,“ doplňuje informace místostarosta Fichtner. Zásobník na vodu má objem 300 l, přičemž nechybí systém recyklace vody. Zásobník na smetky má objem 1,8 m3.

„Dlouhodobě přijímáme podněty od občanů skrze službu Hlášení závad, která je na našem webu. Jsme také zaregistrováni na webu Lepší místo. Loni jsme zřídili oddělení okamžitého úklidu, takzvanou ´rychlou rotu´, která nám pomáhá nedostatky řešit bezprostředně po jejich nahlášení. Letos jsme navíc zavedli Zelenou linku 800 550 222, která urychluje podávání podnětů v oblasti úklidu a péče o veřejné prostranství,“ doplnil Fichtner.

Guerilla gardening v Karlíně.
Přibyl další "partyzánský záhonek". Tentokrát u jednoho stromu v Praze 8