Mynář to řekl v pořadu portálu iDNES.cz Rozstřel. Mluvčí Hradu Jiří Ovčáček dnes na tiskové konferenci uvedl, že Mynář uzavřel se Správou Pražského hradu standardní nájemní smlouvu. Peníze za pronájem budou podle něj využity k opravě památek.

Stanislav Štech
Zeman jmenuje Štecha ve středu, nejdříve chce znát jeho plány

Mynář dále řekl, že kromě nákladů na pronájem prostor bude ještě platit za občerstvení pro hosty, celková částka by ale neměla překročit 300 tisíc korun. Hostů pozval asi 200. Očekává, že jich přijde kolem 150. Mezi pozvanými jsou prezident Miloš Zeman, pracovníci KPR, zpěvák Daniel Hůlka nebo poslanec Vítězslav Jandák (ČSSD).

Podle Mynáře se nechystá žádná výprava na oslavu z Osvětiman, odkud vedoucí KPR pochází. V minulosti Mynář vypravil z Osvětiman autobus, aby tamním obyvatelům umožnil soukromou prohlídku jinak nepřístupných prostor Pražského hradu.

Narozeniny v areálu Pražského hradu slavil před rokem i hlavní Zemanův poradce Martin Nejedlý. Kvůli oslavě si pronajal Královskou zahradu a Letohrádek královny Anny, který do té doby k soukromé oslavě nebo ke komerční akci pronajat nebyl. Oslava obě místa pro veřejnost uzavřela.

Petr Gazdík poskytl 15. června v Praze rozhovor Deníku.
Petr Gazdík: Mým kandidátem je Drahoš. I kvůli Zemanovu zdraví