Vedoucí kanceláře ředitele městské policie Irena Seifertová ve čtvrtek připomněla, že se tak stalo ve středu dopoledne poté, co v půl deváté přišlo oznámení na tísňovou linku 156. Upozorňovalo, že se na veřejnosti, na lavičce za sochou svatého Václava, uspokojuje muž v červených kalhotách a černé mikině.

Ukradená navigace
KRIMI MIX: Díky všímavému svědkovi spadla klec krátce po krádeži navigací

Na udané místo zaměřil objektiv operátor městského kamerového systému – a mohl jen přikývnout: opravdu je to tak. „Během chvíle dorazila hlídka strážníků. Ta spatřila muže odpovídajícího popisu na lavičce u vstupu do stanice metra Muzeum,“ konstatovala Seifertová. „Dotyčného v jeho činnosti nevyrušil ranní provoz ani kolemjdoucí,“ charakterizovala situace. Muž z Moravskoslezského kraje putoval na policejní služebnu – a policisté se jeho počínáním nadále zabývají.

Zdroj: Městská policie
Pronásledování motorkáře.
KRIMI MIX: Motorkář bez řidičáku ujížděl více než stopadesátkou

Noční střet auta s autobusem si vyžádal tři zranění  Třem pacientům pomáhali v noci na čtvrtek záchranáři přivolaní k dopravní nehodě, k níž došlo dvě hodiny po půlnoci v blízkosti nákupního centra v Čakovicích. Z ulice Za Tratí tam v křižovatce, kde hlavní silnice mění název z Cukrovarské na Kosteleckou, vyjelo osobní auto před autobus noční linky městské hromadné dopravy – a došlo ke střetu.
Zaklíněnou řidičku fordu museli z vozu vyprostit hasiči pomocí hydraulické techniky. Při havárii utrpěla zranění hrudníku a hlavy, s nímž ji záchranáři odváželi na jednotku intenzivní péče. Do nemocnice putovali také její spolujezdec a šofér autobusu, kteří si stěžovali na pohmožděniny v oblasti krku. Uvolnit průjezd místem havárie se podařilo za půl druhé hodiny. Přesné okolnosti nehody zůstávají předmětem šetření policie.

Ilustrační foto.
KRIMI MIX: Muže podezřelého z vraždy dopadli na hlavním nádraží

Muž, který zemřel v parku na Žižkově, zřejmě skoncoval se životem sámDobrovolným odchodem ze života se zřejmě stalo úmrtí seniora, který byl v noci na čtvrtek nalezen oběšený na stromě v parku na Žižkově nedaleko ulice Jana Želivského. A také v blízkosti někdejší polikliniky, která obvykle budí pozornost spory kolem dalšího využití objektu, kde pobývají aktivisté z Autonomního sociálního centra Klinika. 
První poznatky naznačují, že muž spáchal sebevraždu. Záchranáři se mu snažili pomoci, ale veškeré úsilí již bylo marné. Na místě policisté nenašli jakékoli indicie svědčící pro přítomnost další osoby. Možné pozadí smutné události nicméně zůstává v šetření kriminalistů III. obvodu pražské policie.