„Omlouvám se všem. A především se omlouvám panu Šulcovi. Moje reakce byla nepochybně neadekvátní situaci, která při našem konfliktu nastala. Berte jen prosím, v potaz, že jsem byl velmi rozrušen srdečním kolapsem kolegy, o kterého jsem měl obavy. Teď zpětně chápu, že vaše práce byla dokumentovat situaci, nicméně já jsem pod vlivem emocí zareagoval tak, jak jsem zareagoval," řekl serveru Slezák.

Napadení novinářů v Top hotelu v Praze.
Rány pěstí a vulgarity. V Zemanově štábu došlo k napadení novinářů

Slezák nabídl osobní setkání 

Ten byl ve štábu Miloše Zemana v Top Hotelu akreditován jako zpravodaj Pražského zpravodaje. Potom co v Modrém salonku zkolaboval publicista Milan Rokytka a museli jej ošetřit záchranáři, začal Slezák nevybíravým způsobem vyhánět novináře. Právě tehdy se odehrál konflikt mezi Slezákem a Šulcem. Slezák kameramanovi nabídl osobní setkání, na němž by mu chtěl své jednání vysvětlit.

„Věřte tomu, že se mi podobná situace nikdy nestala a že bych byl rád, aby se také nikdy neopakovala, vedly k tomu jen zcela zvláštní okolnosti. Budu Vám velmi vděčný, když přijmete moji omluvu, je opravdu zcela upřímná," řekl Aktualně.cz.

Napadení novinářů v Top hotelu v Praze.
Pražští policisté vyšetřují napadení novinářů ve štábu Zemana

Šolta se za jednání neomluvil 

Spolu se Slezákem novináře napadl i Jan Šolta, který se označuje za přítele Jana Palacha a dříve na několika školách přednášel ekonomii. Šolta napadl slovně i fyzicky dvě novinářky a za své chování se dosud neomluvil. Policie sobotní incident v Top hotelu šetří jako přečin z výtržnictví.

Milan Rokytka, který v sobotu v Top Hotelu zkolaboval, později tvrdil, že se jej někdo pokoušel vědomě otrávit. „Nemohu vyloučit, že mi někdo vhodil do nápoje ze msty nějaký sofistikovaný jed, po kterém jsem zkolaboval. Nebýt zásahu několika kolegů, kteří nebyli hyenističtí a zavolali záchranou službu, nemusel jsem již být živ a vlastizrádné pražské kavárně dále na obtíž,“ napsal na svém webu Týdeník občanské právo. 

Štáb Jiřího Drahoše 27.1.2018
Průzkum: Drahoše polovina lidí volila proto, aby nevyhrál Zeman

Podle záchranářů zde ovšem sehrál roli alkohol. Rokytka byl převezen  s poruchou vědomí do Thomayerovy nemocnice, kde ale moc dlouho nezůstal a krátce po ošetření byl propuštěn. „Ošetřili jsme muže s poruchou vědomí, ve které sehrál roli alkohol,“ řekla mluvčí záchranářů Jana Poštová. Sám Rokytka na to má jiný názor a tvrdí, že mu šlo o život. „Šlo zřejmě o vteřiny a o život, nikdo však záchranku dlouho přes výzvy poskytovatelů první pomoci nevolal a jen se věnoval hyenismu i po příjezdu záchranářů, kteří vyzvali k vyklizení místnosti od čumilů. Doufám, že podpoříte udělení Velíškovy ceny oběma statečným mužům, kteří nyní mají potíže,“ uvedl. 

Dominik Duka.
Zemanovi blahopřál ke znovuzvolení kardinál Duka