Kyvadlovou dopravu bude zajišťovat nízkopodlažní autobus vhodný i pro přepravu dětských kočárků. Ve čtvrtek to připomněl náměstek primátorky a radní s kompetencí pro oblast dopravy, sportu a volného času Petr Dolínek (ČSSD). „A pro ty, kteří nechtějí čekat, je posílena linka autobusu 112,“ připomněl, že je možno dojít také na nedalekou zastávku.

Dvojice mláďat holubů prvně opustila hnízdo rodičů.
Pražská zoo se pyšní dvěma mláďaty vzácného holuba černobronzového

Řidiče na nově upravenou plochu navede nový informační systém 

Těm, kteří si ještě pamatují dřívější stav, lze nově upravenou plochu přiblížit jako prostranství v blízkosti betonárky, kde se parkovalo už v době výstavby tunelového komplexu Blanka. Řidiče na ni navede nový informační systém s tabulemi označenými P ZOO a symbolem osobního auta.

Zatímco na parkovištích v bezprostřední blízkosti zoo (nacházejí se pod Trojským zámkem, u jižního i severního vchodu do zahrady a u lávky pro pěší v ulici Pod Havránkou) zaplatí motoristé o víkendech, svátcích a letních prázdninách 200 Kč za den, ostavit auto na nově upravené ploše přijde podstatně levněji. Denní taxa dělá 50 Kč, připomněl marketingový specialista Zoo Praha Vít Kahle.

Pohled do interiéru expozice od vstupu do pavilonu.
Zoo bojuje za gorily, Troja si chrání svou zeleň

„Tato částka zahrnuje parkovné – a k tomu mají lidé servis kyvadlové dopravy,“ připomněl. S tím, že kyvadlová doprava bude fungovat přes celé prázdniny denně – a v září pak o víkendech.
Do budoucna se počítá s tím, že upravenou plochu bude dál využívat město. Poslouží jako parkoviště P+R.