Vysočanská hala je nachystaná. Na ploše stojí deset ramp a organizátoři slibují, že se bude na co dívat. Poslední lístky na nejvyšší ochozy jsou v pokladnách dosud k mání a prý je z nich na akrobaty nejlepší výhled.

Vzpěračky v novém kalendáři ukázaly svou krásu.
Vzpěračky se opět svlékly pro kalendář plný ženské krásy. Podívejte se


Diváci mohou nahlédnout „za oponu"

Ještě než večer zaduní motory, budou mít od 14.30 motocykloví fanoušci jedinečnou příležitost setkat se při Pit Party s hvězdami FMX, osobně si projít rampy a prohlédnout si stroje nynějších gladiátorů.

Největším lákadlem má být vystoupení bratrů Libora a Filipa Podmolových. Na dnešek si připravili speciální triky. Prvně jmenovaný hodlá poprvé v ČR předvést front flip neboli salto vpřed, mladší ze sourozenců se zase chystá na double back flip, tedy dvojité salto vzad.

Podmol si při tréninku pohmoždil koleno

Libor Podmol se však při středečním tréninku zranil a ještě včera viditelně kulhal. „Při skoku nebyla rotace úplně dokonalá. Dopadl jsme do molitanu na přední kolo, ale levým kolenem jsem narazil do řidítka,“ popisoval drobnější karambol jeden z nejlepších světových freestylových motokrosařů současnosti.

„První noc byla krušná. Koleno mě oteklo, každou chvíli jsem se budil, ale ráno už to nebylo tak zlé. Věřím, že budu schopný skákat bez většího omezení,“ pokračoval Podmol.

Libor Podmol.
Libor Podmol: Raketa musí do výšky vystřelit ve správný okamžik

Pád vnímá jako varovné klepnutí přes prsty. „Poslední dobou jsem závodil tak, že jsem musel a ne kvůli tomu, že to mám rád,“ poznamenal.

Přitom triky, které budou s Filipem předvádět, nepovažuje za technicky nejsložitější. „Není to zase tak náročné, ale potřebujete k tomu velké koule,“ podotkl Libor Podmol.