Mezi nejzajímavější novinky pro letošní sezónu se zcela jistě řadí unikátní nádrž s medúzami měsíčními, které jsou prosvíceny speciálním LED osvětlením, díky čemu vynikne celá jejich krása.

Mezi nové obyvatele Mořského světa se řadí i nádherně zbarvený hladkoun leopardí, který se s ostatními žraloky v nádrži velice rychle skamarádil, a velkou obměnou prošla i korálová jeskyně, kde přibyly nové druhy korálů, kterým se pod novými speciálními LED čipy velice daří.

Před několika lety byla v Mořském světě zprovozněna první interaktivní podlaha v ČR určená pro nekomerční účely. Interaktivní podlaha je obraz promítaný na zem. Reaguje na pohyb lidí a slouží k zábavě. Doba jde dál, a proto se v Mořském světě objevila zbrusu nová verze této oblíbené zábavy. Původních šest programů se rozrostlo na několik desítek zábavných i poučných hříček.

Žralok s otevřenou čelistí

Chvíli odhrnujete mořské ulity, abyste osvobodili ukryté krásy podmořského světa, chvíli plašíte proplouvající rybky, na okamžik vás projekce upozorní na ekologické ohrožení oceánů a už odhrnujete romanticky vypadající okvětní lístky, jen abyste zjistili, že na vás pod nimi číhá žralok s otevřenou čelistí.

Velký potenciál se skrývá v nových funkcích, kdy při spuštění speciálních programů lze na podlahové projekci zábavným způsobem nacházet a odpovídat na otázky z různých vědomostních oblastí, čímž se stává opravdu výuka hrou.

Mořský svět na pražském Výstaviště se na vás těší každý den, a to v pondělí až pátek od 8.30 do 18 hodin, v sobotu a neděli od 9 do 19 hodin.