Od odpoledních hodin pátrají pražští kriminalisté po 25letém obyvateli metropole Michalovi M., s nímž se ještě ráno zdálo být vše v pořádku. Před odchodem do práce ho doma viděla matka. Také pohřešovaný měl zamířit do zaměstnání – tam už se však neobjevil. Pouze svému šéfovi poslal na mobil SMS zprávu, že nedorazí.

Co stojí za mladíkovým zmizením, naznačuje dopis na rozloučenou, který zanechal doma. Toho, že by s ním něco nebylo v pořádku, si přitom nikdo z jeho blízkých dosud nevšiml. „Pohřešovaný by měl být naprosto zdráv, netrpí žádnou nemocí – a neměl problémy, o kterých by hovořil," konstatovala policistka Rösslerová.

Nyní je ale mladý muž, který v minulosti nikdy nebyl pohřešován, nezvěstný. A nepomůže ani zaměření polohy jeho mobilního telefonu; přístroj je vypnutý…

Mladík

Pohřešovaný 25letý muž se na pohled může jevit mladší; vypadá spíše tak na 22 let. Měří asi 180 cm, má štíhlou postavu. Popis dále připomíná krátké hnědé vlasy a modré oči. Podle slov matky měl na sobě khaki bundu s hnědým manšestrovým límcem, džíny a béžové sportovní boty. Na zádech má nejspíš tyrkysový batoh s černým vzorem. U sebe by měl mít peněženku, občanský průkaz a kartu na městskou dopravu.