„Důvodem rezignace jsou časové důvody. Zkoušel jsem to, ale je to neustálý kolotoč mezi ministerstvem, vládou a Sněmovnou a nechci na magistrátu vykonávat funkci jen formálně," řekl Ludvík. Zda bude lídrem kandidátky ČSSD do parlamentních nebo magistrátních voleb, je prý předčasné řešit.

Ludvík poté, co byl loni v prosinci opětovně zvolen předsedou pražské ČSSD, oznámil, že se zastupitelského mandátu vzdá. Před volbami v roce 2014 byl lídrem kandidátky sociálních demokratů a kandidátem na primátora.

ČSSD vládne v Praze s ANO a Trojkoalicí 

Štěpán (46) skončil ve volbách do zastupitelstva Prahy na 10. místě a mandát tedy nezískal. Jako první náhradník je podle výsledku voleb radní Prahy 8 Karel Šašek, ten ale mandát podle informací nepřijme a přepustí ho Štěpánovi, který je zastupitelem Prahy 7 a v minulosti byl mimo jiné místostarostou.

ČSSD vládne v Praze spolu s hnutím ANO a Trojkoalicí (SZ, STAN a KDU-ČSL). V zastupitelstvu mají většinu 34 hlasů, do klubu ČSSD totiž vstoupila zastupitelka Monika Krobová Hášová, která původně kandidovala za TOP 09.

Čtěte také: Ludvík považuje za ideální přírůstek přijímaných mediků o 15 procent